Botanische stillevens

in illustratieve fotografie

"We leven in een snelle wereld waarin veel gebeurd. Waarin we af en toe moeten kiezen om stil te staan bij het moment. Met mijn foto's wil ik zoveel mogelijk stil staan bij botanische details uit de natuur, deze vastleggen, om later op geheel eigen wijze een nieuw beeld te creëren."

"Nieuwe beelden waarin details opvallen waar ik anders aan voorbij zou gaan. Het kijken naar details uit de natuur brengt rust, het creëren van nieuwe beelden brengt inspiratie, de uiteindelijke ontwerpen blijven mij verwonderen. Grote prints maken de details nog imposanter en brengt respect voor de natuur en het leven."

Marjolein de Rijk (1980) heeft in 2008 succesvol de Foto Academie in Amsterdam afgerond, met de specialisatie richting illustratieve fotografie. Tijdens en na de opleiding heeft zij zich verder ontwikkeld door 2 jaar fotografie assistent te zijn bij Studio Erwin Olaf, en masterclasses te volgen van Arjan Benning en 'Sapphire en Steel' (Tom van Heel & Edel Verzijl). In 2009 heeft zij in Amsterdam haar eigen onderneming opgezet; 'Marjolein de Rijk – Photography'. In Amsterdam is zij vooral werkzaam geweest vanuit haar eigen studio.

In 2016 is Marjolein met haar gezin naar Maarn verhuisd, op zoek naar de rust en ruimte van de Utrechtse Heuvelrug. Met een nieuwe omgeving en visie is haar bedrijfsnaam veranderd naar 'Studio Rijkvol'. Van waaruit ze nu veelal op lokatie's werkt voor portretfotografie, en zich vanuit huis richt op het maken van de Botanische Stillevens.

Alle verschillende producten van Studio Rijkvol zijn te koop in de webshop en bij een selectie winkels.

Heb jij interesse om B2B samen te werken? Neem dan contact op via de mail voor meer info. Graag tot ziens!

Aanmelden voor de Nieuwsbrief